Tervetuloa aloittamaan polkusi asuntosijoittajana!


Kiinnostaako sinua asuntosijoittaminen, mutta et oikein tiedä, mistä aloittaa?

Startti asuntosijoittamiseen -verkkokurssi on oivallinen lähtölaukaus omalle polullesi asuntosijoittajana! Kurssi johdattelee sinut asuntosijoittamisen perusteisiin. Kurssi tarjoaa kattavan ja monipuolisen katsauksen asuntosijoittamiseen sijoitusmuotona ja pääset tutustumaan asuntosijoittamisen tärkeimpiin vaiheisiin askel kerrallaan.

Kurssi sisältää yhteensä kymmenen moduulia, joissa jokaisessa on videoluento, kirjallista materiaalia, käytännöllisiä harjoituksia sekä lukuvinkkejä.

Mukana myös extra-sisältönä haastatteluja, joissa kokeneet asuntosijoittajat jakavat omat kokemuksensa ja vinkkinsä!

Lämpimästi tervetuloa mukaan kurssille!


Kurssin sisältö

Osa 1: Asuntosijoittaminen sijoitusmuotona

Ensimmäinen osa johdattelee sinua asuntosijoittamisen teemaan. Tarkastelemme sitä, miksi asuntosijoittaminen on mainio sijoitusmuoto, joka jatkuvasti vain kasvattaa suosiotaan.

Osa 2: Oman talouden ja lähtö-tilanteen kartoitus

Toinen osa johdattelee sinua analysoimaan taloutesi nykyistä tilannetta. Käymme läpi talouden lukuja, nettovarallisuutta sekä niitä toimenpiteitä, joita sinun on tehtävä talouteesi, jotta sijoitusasunnon ostaminen mahdollistuu.

Osa 3: Motivaatio ja sijoittamisen tavoitteet

Kolmannessa osiossa keskitymme motivaatioon ja tavoitteiden asettamiseen. Kun olet perillä perimmäisestä motivaatiostasi sekä tavoitteistasi, sinun on paljon helpompi tehdä systemaattisesti töitä niiden eteen.

Osa 4: Asuntosijoittamisen matematiikka

Tässä osiossa tutustumme asuntosijoittamisen matematiikan perusteisiin. Käymme läpi ne peruslaskut esimerkkien avulla, jotka sinun tulee asuntosijoittajana tuntea ja joilla pääset alkuun asuntodiiliesi analysoinnissa.

Osa 5: Strategian valinta

Tässä osiossa käymme läpi kymmenen yleistä asuntosijoittamisen strategiaa. Nämä strategiat jaetaan karkeasti kahteen kategoriaan: vuokratuottoon sekä arvonnousuun keskittyviin strategioihin.

Osa 6: Alueen valinta

Tässä osiossa opit, miten analysoida eri kaupunkeja ja alueita asuntosijoittajan näkökulmasta. Käymme läpi vinkkejä siihen, miten voit tutkia eri kaupunkeja ja asuinalueita sekä millaisista kanavista löydät tarvittavaa tietoa.

Osa 7: Kohteen analysointi

Tässä osiossa keskitymme kohteen valintaan. Opit vertailemaan potentiaalisia asuntoja numeroiden valossa. Lisäksi opit analysoimaan taloyhtiön taloutta ja kuntoa sekä arvioimaan mahdollisia remonttikustannuksia.

Osa 8: Asunnon osto ja vuokraus

Tässä osiossa käymme läpi asunnon ostoon ja vuokralaisen hankintaan liittyviä teemoja. Tutustumme asunnon ostoprosessin perusperiaatteisiin sekä vuokralaisen hankintaan. Lisäksi käymme läpi vuokranantajan ja vuokralaisen velvoitteet.

Osa 9: Asuntosijoittamisen riskit ja niiden hallinta

Tässä osiossa perehdymme asuntosijoittamisen yleisimpiin riskeihin. Tarkastelemme myös, miten näitä riskejä voi ennakoida ja hallita.

Osa 10: Asuntosijoittamisen verotuksen perusteet

Tässä osiossa käymme läpi asuntosijoittamisen verotuksen perusteita. Tavoitteena on luoda ymmärrystä siitä, miten asuntosijoittajaa verotetaan ja mitä voit vähentää verotuksessa. 

Extra: Asuntosijoittajien haastattelut

Rahamedia on pitkin vuotta 2020 haastatellut asuntosijoittajia erilaisilla taustoilla ja kokemuksilla Rahamedia Live -sarjassa. Kuunntelemalla nämä haastattelut saat hurjan määrän arvokasta oppia suoraan alan konkareilta!


Harjoituksia, laskureita ja lukuvinkkejä
  • Lukuvinkkejä asuntosijoittamista käsitteviin kirjoihin, blogeihin ja artikkeleihin
  • Laskentataulukko talouden tulojen ja menojen tarkasteluun
  • Laskuri nettovarallisuuden tarkasteluun
  • Harjoitusdokumentti tavoitteiden asettamiseen
  • Harjoitusdokumentti alueen valintaan
  • Linkkejä ilmaisiin vuokratuottolaskureihin


Kurssin valmentaja


Kurssin valmentajana toimii Niina Huhtala.

Niina on yksi Rahamedian perustajista ja bloggaajista. Niinan Kasvussa-blogissa käsitellään asuntosijoittamista vaurastumisen keinona. Blogissa jaetaan käytännöllisiä vinkkejä niille, jotka pohtivat asuntosijoittamisen aloittamista sekä niille, jotka haluavat kehittyä asuntosijoittajana ja vuokranantajana.

Teknologia-alalla työskentelevä Niina on sijoittanut asuntoihin vuodesta 2017. Hän muutamassa vuodessa rakentanut merkittävän asuntoportfolion. Hän sijoittaa asuntoihin sekä Suomessa että Englannissa.

Niina on opiskellut laaja-alaisesti asuntosijoittamista. Hän on suorittanut Lontoossa valmennusohjelman, johon kuuluu yli 100 tuntia sertifioitua valmennusta asuntosijoittamisen periaatteista kokeneiden asuntosijoittajien johdolla.

Muulta koulutukseltaan Niina on kasvatustieteiden maisteri Lapin yliopistosta ja filosofian maisteri Helsingin yliopistosta.

Ilmoittaudu kurssille jo tänään!

Yleisimmät kysymykset


Voinko ostaa kurssin lahjaksi?

Kurssin voi ostaa myös lahjaksi. Jos olet kiinnostunut tästä vaihtoehdosta, otathan yhteyttä osoitteeseen [email protected].

Milloin kurssi alkaa ja loppuu?

Vaikka kurssi on jaoteltu osioihin, niin kurssilla ei ole erillistä alkamis-/loppumispäivää vaan pääset sisään kurssin sisältöön välittömästi ja saat opit käyttöösi heti! Voit myös suorittaa kurssia rauhassa omaan tahtiisi.

Kenelle kurssi soveltuu?

Kurssimme soveltuu kaikille aloitteleville asuntosijoittajille, olipa teema sitten täysin uusi sinulle tai jo jonkin verran tuttu. Tule mukaan kurssille, jos haluat ymmärtää asuntosijoittamisen perusperiaatteita tarkemmin ja rohkaistua ottamaan ensimmäiset askeleet asuntosijoittajapolulla ohjatusti.

Kuinka kauan minulla on pääsy kurssin sisältöön?

Pääset kurssin sisältöön aina - kurssille pystyt kirjautumaan tämän sivun oikeasta yläkulmasta. Voit palata kurssin sisältöön milloin haluat!

Mitä jos minulla herää kysyttävää tai tarvitsen apua?

Kuulemme mielellään sinusta lisää sekä palautetta kurssista! Voit olla meihin yhteydessä sähköpostilla [email protected] tai Instagramissa @rahamedia.fi.

Antaako kurssi sijoitusneuvontaa tai sijoitussuosituksia?

Tämän kurssin sisältöä ei tule käsittää sijoitussuositukseksi tai -neuvonnaksi. Jokaisen tulee sijoituspäätöksiään tehdessään perustaa päätökset omaan arvioonsa riskeistä ja tuotoista sekä ottaa oma taloudellinen tilanne huomioon. Sijoittamiseen liittyy aina riskejä ja sijoitetun pääoman voi menettää jopa kokonaan. Historia ei ole tae tulevasta.